8/09/2008

TÖÖ TOIDAB

15.05.-03.06.2007



Osalevad: Britta Benno, Eleriin Ello, Villem Jahu, Rete Jallai, Saskia Järve, Riho Kall, Mari Prekup, Alide Zvorovski ja Katariina Tomson
Välitöödele suunas: Elin Kard


Teisipäeval, 15.05.2007 kell 18.00 avatakse peagi tegevust alustavas Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumis, (Põhja pst. 35, Tallinn) EKA III kursuse vabade kunstitudengite galeriiprojekt TÖÖ TOIDAB!

Tehaste kvartal sadamale lähemal, Linnahalli vahetus läheduses, kuhu meile näituseruumid remontimiseks-korrastamiseks ette nähti, räägivad robustromantilisi industriaalse lähimineviku lugusid. Need võluvad tehase-monstrumid pajatavad töödest, eludest ja oludest, mis kaasaegsele kunstitudengile jäävad võõraks ja kaugeks. Suurest austusest ja vaimustusest ümbruskonna, aga ka konkreetselt selle maja ning ruumide vastu, pidasime õigeks näituse ülesehitamist kohaspetsiifilises võtmes.

Näituse teosed räägivad meist endist, lõpetavatest kunstitudengitest – ette antud kohas, praegusel ajahetkel, rabedas olevikus aktuaalsete probleemide keskel, vaadates samas ka minevikku ning piiludes tulevikku – mis ootab meid tegevkunstnikena ees, millised saavad olema kunstniku elutee tõusud ja mõõnad.
Spetsiaalselt selle projekti jaoks matsid kümme „suurt isiksust“ oma egod maha ning jagasid kõiki töid ja ülesandeid, seepärast ei ole ka ükski teos näituseruumides signeeritud.


Näitus jääb avatuks kuni 03.06.2007.
Sissepääs iga päev 12.00-19.00.

Näitust toetavad Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide teaduskond, maali osakond, graafika osakond ja näitusel osalevad tudengid.

No comments: