8/09/2008

Oi!EMO

09.05.-08.06.2008




















Osalevad kunstnikud: Iti Kasser, Maido Juss, Johannes Säre, Dom Skhatanas, Shawn Pinchbeck, Mia, Kristjan Parve, Madis Luik, Reimo Võsa-Tangsoo, Sulo Kallas
Kuraator Marco Laimre


PRESSITEADE

Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumil (CAME) on rõõm teile teatada, et REEDEL, 9. maill kell 17.00 avatakse EKKM-i 2008 aasta hooaeg näitusega “Oi!EMO”. Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseum asub Kultuurikatlas, Põhja pst. 35; Linnahalli kõrval, Statoili juures ja mere lähedal.

Näitus „Oi!EMO” jääb avatuks 9. maist kuni 8. juunini ja on lahti 12.00-18.00, välja arvatud esmaspäevad ja teisipäevad. Sel aastal on Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumis ka pilet. Ent erinevalt traditsioonilisest on külastajatel võimalik maksta pileti eest just nii palju kui nad arvavad näituse väärt olevat või üldse mitte maksta!


Näitusel “Oi!EMO” on võimalik viibida tõenäoliselt põhjamaade väikseimas kontserdisaalis (kaks kohta!), teha enesest polüfooniline portreefoto, seigelda jutustaja labürindis, valmistada piraatrõivastust, ja loomulikult jälgida pilte ning heli ja videoinstallatsioone. Samuti annab näitus hea võimaluse arutleda nii Oi! Kui ka EMO faktori üle kaasaegses kunstis siin ja praegu. Viimaseid mõisteid võiksid popkultuuriga vähem kursis olijad tõlkida lihtsalt kui Tere! ja EMOTSIOON. Popkuluuriga kursis olevatele muidugi midagi seletama ei pea. Neid ajavad antud mõisted lihtsalt närvi.
„Värske kunst rokib EKKM-s, kui väsind värk vireleb väljal!” – Johannes Vares-Barbarus

Avamisel reedel 9.mail kella 18.00-st esinevad muusikalised eksperdid: Pauli Roosad Ketsid,
EXTRAFINE ja Something In The Blood.
http://video.google.com/videoplay?docid=-6713607340836800366















EKKM-i koostööpartnerid on Eesti Kultuurkapital ja Kultuurikatel.

No comments: