8/09/2008

MAKING OF CONTEMPORARY ART














25.07.-31.08.2008

Osalevad: Teele Altmäe, Maido Juss, Ingmar Jõgi, Iti Kasser, Carmen Lansberg, Alver Linnamägi, Marusoo, Marje Murusalu, John Phillip Mäkinen (Helsinki), Johannes Säre, Laura Toots

Kuraator Anneli Porri

Olete oodatud näituse „MAKING OF CONTEMPORARY ART” avamisele 25. juulil kell 18
Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumis Põhja pst 35!!!
MAKING OF CONTEMPORARY ART
Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseum
Põhja pst 35
25.07.-31.08.2008
K-P 12-18

http://youtube.com/watch?v=zlvsjMG0M0E

Me armastame kaasaegset kunsti. Miks me ei peaks, seda on ju nii lihtne teha. See ei ole pooltki nii eksklusiivne, kui eelistatakse arvata. Peotäis alati töötavaid maneristlikke võtteid nii kunstniku, kuraatori kui vaataja tööriistakastis – ja kõik töötab. Päriselt, me armastame seda!




























Näitusel esinejad on
noored kunstnikud, kes õpivad Eesti Kunstiakadeemias fotograafiat ja maali. John Phillip Mäkinen praktiseerib kaasaegse kunsti strateegiaid juba väljaspool akadeemilisi struktuure. Teele Altmäe otsib ideaalset maali, mis oleks ühe maalikunstniku püüdluste tipp. Ta on seni leidnud kaks varianti: esimene neist on teos, mille geniaalsus peitub selles, et see /goes with everything/. Teine samuti. Maido Juss, Iti Kasser ja Johannes Säre uurivad staarifaktorit kaasaegses fotograafias ja näitavad selle /Making Of/’i.















Carmen Lansberg püüab vastata kuraatori saadetud kiuslikele küsimustele noore kunstniku individuaalsete seisukohtade kohta kaasaegse kunsti küsimustes. Vastused on sama kiuslikud.

































Hetkel ajateenistuses viibiv ja seetõttu eriti filosoofilises meeleolus Alver Linnamägi kirjutab meile vabadusest ja kunstist. Tegemist on protsessiga, töö teostub näituse jooksul, areng peaks olema silmaga näha.















Äsja
Milanost naasnud Ingmar Jõgi on leidnud oma kõige kaasaegsema kunstniku positsiooni otse tänavalt, kusagilt Viru ja Kristiine keskuse vahelt. Äsja Moskvast naasnud John Phillip Mäkinen annab sissevaate revolutsioonilise kunsti rühmituse/ Children of the Revolution/ liikme autoripositsiooni.

















Marusoo maalib kurva loo, kuidas John Baldessarist kunstnik sai ja demonstreerib interaktiivse ja sportliku installatsiooniga dopamiini osatähtsust kaasaegses KKKKK-kunstisüsteemis (kunstnik, kuraator, kriitik, koguja, külastaja). Marje Murusalu on oma videote aluseks võtnud ehitus- ja lammutusheli, mida kuulevad päevast päeva Vabaduse väljaku ääres oma ateljees kunsti teha püüdvad isikud.
















Laura Toots aga näitab kõige intiimsemat ja hinnalisemat vaadet endale kui kunstnikule, mida üldse on võimalik teha. Näitusega kaasneb temaatiline brošüür.

Tänud: EKKM, Eesti Kultuurkapital, Eesti Kunstiakadeemia
Lähemat teavet: Anneli Porri

2 comments:

Anonymous said...

Message for Laura Toots
Hi Laura,
how are you? I hope you remember me...I'm Mauro, we met at your small and beautiful museum in Tallin.
If you remember, we talked about some graphic work for my upcoming album booklet. I thought your work ("Thinking art") was great, and fitted perfectly with one of my humble compositions ("A Place For Thoughts"), so I asked you if you were available for some kind of cooperation for the whole booklet (and who knows, maybe for something else, if we decide to produce some visual backgrounds for the live shows). I hope you are still considering that. and I hope I could put some of your work on our album booklet. This is no big time production, just something out of our passion for music, so, as I told you, I cannot talk money for now at least. but since we hope to publish it almost worldwide, and since you'll obviously get full credit for your work, it could be good for you too (I do hope so).
So just let me know if you're available (my email address is marvinmc2002@hotmail.com), and I will send you the song titles, as an inspiration start you can work on...

good luck for your art
and keep up the good work!

ciao
Mauro

ekkm said...

Dear Muro,
we forwarded your message to Laura.
EKKM